heather symosium kleinSymposium ondernemen in de creatieve en culturele sector, de volgende stap

Op 27 november 2014 vond in de Vechtclub XL in Utrecht het symposium ‘Ondernemen in de creatieve en culturele sector, de volgende stap’  plaats. Klik hier voor het beeldverslag.

 

 

 

Wat: symposium ondernemen in de culturele en creatieve sector, de volgende stap
Dagvoorzitter: Mariangela de Lorenzo
Key note speaker: Johan Kolsteeg
Waar: Vechtclub XL, Europalaan 2b, Utrecht
Wanneer: donderdag 27 november 2014
Hoe laat: 13:00-18:00 uur
Doelgroep: kunstenaars, creatief ondernemers, culturele instellingen
Toegang: gratis

Programma
13:00 uur Inloop, inschrijven workshop
13:30 uur Plenair gedeelte, key note speaker, dialoog
14:30 uur Workshopronde 1
15:15 uur Wissel en pauze
15:30 uur Workshopronde 2
16:25 uur Plenaire reflectie
16:45 uur Borrel
18:00 uur Einde

Thema’s workshops:

Workshop ‘Cultuur en ondernemen, hand in hand’
Wat betekent ondernemerschap voor jou als kunstenaar, vormgever of muzikant? Hoe kan je een publiek aan je binden? En hoe richt je je kunstenaarspraktijk ondernemender in? Harm Lambers, directeur van Theater Kikker, ontwerpster Lotte van Laatum en Bart Witte van Expodium, vertellen over hun ondernemerschap, en geven praktische tips. Aan de hand van concrete casussen gaan we in discussie over de mogelijkheden binnen een veranderende creatieve en culturele sector.

Workshop ‘Investeren in cultuur aan de hand van best practices
Alexander Ramselaar geeft inzicht in de financieringsmogelijkheden voor kunstenaars, creatief ondernemers en culturele instellingen. Ga op zoek naar de juiste financieringsmix en naar die vormen van financiering die bij jou en jouw project of onderneming passen. Aan de hand van best practices wordt helder hoe de financieringsvormen in de praktijk werken.

Speeddates
Voor alle ondernemers met concrete vragen zijn er miniworkshops. In een kleine setting ga je in gesprek met een adviseur van het VSB Fonds, het K.F. Hein Fonds of de gemeente. Of krijg praktische tips van een financieel adviseur van Cultuur-Ondernemen of een adviseur op het gebied van social media.